12 Eylül 2013 Perşembe

Teknede Bebekler Güvenle Nasıl Uyuyacak ?



Günlük ziyaretlerimizde bile en büyük sorun bebeklerin uyutulması oldu. Nasıl uyutacağım ve güvenli bir şekilde uyumasını nasıl sağlayacağım ? Kamaralardaki yataklar yüksek ve bebeği yatırdığınız zaman her ne kadar etrafını yastıklarla destekleseniz de içiniz rahat etmiyor çünkü her an aman düşer mi ya da yan duvarlara kafasını çarpar mı diye düşünmeden edemiyorsunuz.

Bu sorunu çözmek için ilk aklımıza gelen teknenin dışına yapmayı planladığımız gibi ağ kullanmak oldu. Baş kamaraya bir ağ gerip orada hem oynamaları hem de uyumaları için bir alan yaratmayı düşündük ancak ilk denememiz sonrasında bu fikirden hızlıca uzaklaştık. Deniz ve Derin o ağın arkasında olmaktan nefret ettiler çok huzursuzlandılar, mutsuz oldular ve bizim için de onlara ulaşmak çok kolay olmadı çünkü her seferinde ağı söküp yeniden takmanız vs gerekiyor bu da hiç pratik bir çözüm değildi.

Ağ konusunun işleyeceğine çok inandığımız için moralimiz bozulmuştu hatta bu seyahati iptal etmeyi bile düşündük… Daha marinada bile bebekleri güvenle yatırabilme konusunda sıkıntı yaşarken nasıl olur da seyre çıkmayı düşünebilirdik ?

Kederlere büründük… Yoksa çok sevdiğimiz denizlerden ayrı mı bir yaz geçecekti ? Nasıl olacak da olacak bu işler ?

Annenin aklı bir anda başına geldi… Neden denemiyoruz ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder