23 Eylül 2013 Pazartesi

Boatshowu İlk Ziyaretimiz... Çocuklu ailelere tekne seçimi için nacizane öneriler...

Bugün kızlarla ilk kez Boatshow'u ziyarete gittik.

Deniz ve Derin aramıza katıldıktan ve ilk seyrimizi yaptıktan sonra keşke teknemizde şu da olsa dediğimiz şeylerin hangi teknelerde olduğunu keşfetmeye çalıştık.


Çocukları olan ailelere tekne seçimi yaparken naçizane bir kaç öneri de bizden...

Çocuklu aileye geniş havuzluk şart... Çocukların oyun alanına gereksinimi var, çocuğunuzun teknede mutlu olmasını istiyorsanız geniş havuzluklu tekneleri tercih etmenizi öneririz.

Hatta kimi yeni teknelerde artık havuzluktaki masa elektrikli mekanizması ile yatağa dönüşebiliyor... Eğer böyle bir alan olursa çocuklarla çok rahat oyunlar oynanabilir. Aynı zamanda güneşlenme için hatta gece yatmak için bu alan kullanılabilir.

Aynı şekilde iç mekanda salonda da bu şekilde mekanizmalı masalar var. Böylece iç alanda da güzel bir oyun alanı oluşuyor.

Çocuklar olmadan önce o kadar da önemli olmayan ama şimdi çocuklardan sonra en önemli kriterlerimizden biri de arka kapağın açılır kapanır olması. Yüzme platformu olarak da kullandığımız bu alan bebeklerle birlikte denize hazırlanmak ve onları derin sularda yüzdürebilmek için gerekli ekipmanları giymek, takmak için gerekli ve çok önemli bir detay... Dolayısıyla arkası dik merdivenli teknelerden kaçının...

Ayrıca bir güvenlik konusu da iç mekana iniş merdivenleri ile ilgili... Teknenin kabine iniş merdivenlerinin çok dik olmaması ve etrafında tutunacak düzeneğin olmasına dikkat etmenizi öneririm.

Bir de teknede ne kadar az merdiven kat iniş çıkış olursa o kadar iyi ... Mesela bugün Jeanneau 509'u gezdik ve teknenin en sevdiğim özelliği tabanının tek seviye olmasıydı. Hiç iniş çıkış yok bebekleri güvenle yere bıraktık ve istedikleri gibi gezindiler. Onlar da mutluydu biz de...


Ancak bu yukarıdaki özelliklerin tümünü bir teknede buldunuz mu derseniz, biz bulamadık. Ancak aramaya bakmaya devam yeniliklerin sonu yok. Her Boatshow'da hoşumuza giden bir sürü yeni fikirle karşılaşıyoruz tabi dostlarla birlikte vakit geçirmek ve fikir paylaşımı yapmak da cabası...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder